Terjemahan / Alih Bahasa / Translate

Terjemahan / Alih Bahasa / Translate
Khas untuk pengikut yang tidak fasih Bahasa Melayu

Pengikut

Selasa, 30 Jun 2009

Salam perkenalan dan salam persaudaran


1. Assalamualaikum wa rahmatullahi wabarakatuh dan selamat sejahtera kepada semua dan diucapkan berbanyak terima kasih di atas kesudian saudara berkunjung ke blog ini.

2. Tujuan asal blog ini adalah ingin menyimpan dairi aktiviti, tetapi disebabkan terlalu banyak perkara yang berlaku di sekeliling kita dan dengan arus kebangkitan Islam di seluruh dunia, maka blog berbahasa Melayu ini akan bertambah rencam dan mengandungi isu yang pelbagai.

3. Dari isu tempatan di Kahang ke isu antarabangsa di Palestin, dari desa pendalaman orang asli di Kluang ke kota metropolitan Tokyo, dari Madrasah Al Masriyyah Simpang Renggam ke Gunung Semanggol dan dari Felda Ulu Dengar ke Putrajaya.

4. Suka duka ibu tunggal yang ditiggalkan suami sehingga ke rintihan amah Indonesia yang didera dan diperhambakan, kesedihan golongan kurang upaya yang disisihkan sehingga ke rayuan anak petani yang tidak mampu ke universiti kerana kesempitan hidup.

5. Perjuangan ini ikhlas semata-mata kerana Allah Subhanallahu Ta’ala bukan kerana ada habuan dunia atau kepentingan ekonomi,

6. Bangkit dan berjuang atas nama Islam, bukan atas dasar nama bangsa, suku, kaum, ras keturunan atau lebih dikenali sebagai fahaman assobiyyah dan memastikan semua kaum di Malaysia hidup aman makmur, bahagia, maju, murah rezeki, perpendidikan tinggi, moden dan merdeka dari perhambaan sesama manusia kepada perhambaan kepada Allah SWT.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch