Terjemahan / Alih Bahasa / Translate

Terjemahan / Alih Bahasa / Translate
Khas untuk pengikut yang tidak fasih Bahasa Melayu

Pengikut

Ahad, 1 Ogos 2010

Belum ceramah dah tangkapCeramah Pakatan Rakyat Di Halang Polis

Anggota polis, termasuk dari Unit Simpanan Persekutuan (FRU) bertindak menghalang ceramah Pakatan Rakyat diadakan di Markas PAS Kg Sungai Tongkang, Batu Pahat malam tadi.

Polis menahan tujuh orang ketika menyuraikan orang ramai yang berhimpun sebelum ceramah sempat dimulakan. Ceramah anjuran PKR Batu Pahat ini dijadual dihadiri oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

PKR cabang Batu Pahat telah memohon permit untuk mengadakan ceramah itu di tempat lain, tetapi memilih mengadakannya di markaz PAS di situ selepas polis menolak permohonan tersebut "atas sebab-sebab keselamatan".

Anggota polis, termasuk kereta, landrover, 10 trak FRU dan 2 watercanen. Dan beratus-ratus polis berkawal dimuka pintu masuk ke dewan ceramah telah berjaya menakutkan orang ramai untuk menghadiri ceramah tersebut.

Selepas meminta ceramah itu diadakan dalam dewan markaz PAS di situ, polis kemudiannya dikatakan mengubah fikiran dan tidak membenarkan ceramah itu diadakan langsung.

Ketika bertindak menyuraikan orang ramai di dalam dewan tersebut, polis menahan tujuh orang - dua daripadanya merupakan peniaga yang membuka gerai di situ - dan dibawa ke balai polis Rengit. Empat daripadanya telah melaporkan dipukul oleh anggota polis.


Poster Backdrop dan kain rentang serta bendera PKR dan DAP turut diturun dan dikoyak, manakala alat sistem pembesar suara turut dirampas oleh polis.

Pihak markas PAS dan pemilik sistem pembesar suara itu dilaporkan telah membuat laporan ekoran rampasan tersebut serta mendakwa polis "menceroboh kawasan persendirian".

Antara yang hadir ke balai Polis Rengit ialah timbalan presiden PKR, Syed Husin Ali dan ketua PKR Johor, Datuk Chua Jui Meng, Ketua Cabang Batu Pahat Syed Hamid Ali, Pimpinan dan Exco AMK Johor .

Menurut Tuan Ibrahim, beliau hanya menjalankan tugas dan telah diarahkan orang atasan. Orang Atasan yang dimaksudkan adalah pemimpin umno. Ini menunjukkan umno dalam ketakutan berhadapan Pakatan Rakyat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch