Terjemahan / Alih Bahasa / Translate

Terjemahan / Alih Bahasa / Translate
Khas untuk pengikut yang tidak fasih Bahasa Melayu

Pengikut

Rabu, 27 Januari 2010

Mahathir kecundang dengan Soros yahudi - Bangkok post


Foto Tun Mahathir dan musuh ketatnya George Soros


Bagaimana Mahathir Kalah Bertarung Dengan Seorang Yahudi Bernama Soros

Tulang Besi

Tulisan ini diambil dari Bangkok Post. Ia ditulis oleh George Soros sebagai menjawab tuduhan Dr Mahathir bahawa Soros bertanggungjawab menjatuhkan ekonomi Malaysia pada tahun 1997. Malangnya, tulisan Soros tidak pernah disiarkan dalam akhbar Malaysia.

“I am sure you still can get your 20%. You called me a Moron . How can a Moron make so much money.. By allowing short selling and borrowing millions of share from your banks we fund managers made millions out of your inexperience and poor regulations. You lose all Malaysians’ money, therefore you are the Moron … Now you know too late and start crying over spilt milk.”

lebih kurang maksudnya

"Saya yakin anda masih boleh mendapatkan 20%. Anda menyebut saya tolol. Bagaimanakah seorang Moron membuat begitu banyak wang .. Dengan membiarkan jualan singkat dan meminjam jutaan saham daripada bank anda, pengurus dana kami membuat keuntungan jutaan daripada ceteknya pengalaman anda dan peraturan yang lemah. Anda kehilangan semua wang rakyat Malaysia, maka anda adalah Moron ... Sekarang anda tahu terlalu terlambat dan mulai menangisi susu yang tumpah.


Soros menyalahkan Kerajaan Malaysia kerana tidak tahu membuat peraturan yang berkesan menyebabkan “Fund Managers” seperti George Soros dapat membuat keuntungan yang berlipat-lipat kali ganda.

projek-projek korupsi

Soros juga menyalahkan Dr Mahathir kerana telah menghabiskan lebih USD 30 billion melalui projek-projek korupsi dan tidak berfaedah. Bagi Soros, itu adalah sebab sebenar ekonomi Malaysia jatuh pada tahun 1997.

Tujuan saya mengeluarkan surat ini adlaah untuk menunjukkan bahawa kaum Yahudi sememangnya makmur dengan perniagaan pasaran dan spekulasi dunia. Namun, umat Islam sendiri tidak mampu untuk membangun ekonomi dengan bijak dan memandang ke hadapan. Juga, Umat Islam tidak mampu untuk mengeluarkan diri mereka dari kengkangan korupsi dan nepotisma.

Akhirnya, segala korupsi dan nepotisma hanya akan memenangkan serta menguntungkan musuh Islam. Kalau kita hendak menang dalam berlawan dengan musuh Islam, Yahudi dan Nasrani, maka kita harus mampu memerangi korupsi dan nepotisma dalam masyarakat dan kerajaan kita dahulu.

Segala cakap2 Mahathir yang anti Yahudi dan Anti Barat semuanya sia-sia kerana kekotoran yang dilakukan Mahathir telah menyebabkan musuh kita mudah mengalahkan kita.

papa kedana

PAra Sahabat Nabi SAW miskin dan papa kedana tapi mampu menjatuhkan Empayar PArsi dan 4/5 Empayar Rom Timur dalam masa kurang dari 20 tahun.

1 ulasan:

 1. Salam ziarah balas.

  Tuan,

  Inilah dia seorang pemimpin yang sifatnya "Bodoh tak boleh ditegur, bijak tidak boleh diikut"

  Inilah manusia yang memimpin Rakyat Malaysia ketika itu. Tahu menyalahkan orang lain tetapi kebodohan sendiri tidak pernah nampak.

  Terima kasih kerana sudi menjadi follower moundweller.

  BalasPadam

 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch