Terjemahan / Alih Bahasa / Translate

Terjemahan / Alih Bahasa / Translate
Khas untuk pengikut yang tidak fasih Bahasa Melayu

Pengikut

Sabtu, 17 Julai 2010

Apa sebenarnya aktiviti kapal selam kalau bukan menyelam

Latiff: Lapor Scorpene 'bermasalah' dengan tepat

Media perlu melaporkan perkembangan tepat mengenai kapal selam negara supaya rakyat tidak terpedaya dengan tohmahan pembangkang yang kurang faham mengenai fungsi aset negara itu, kata Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Abdul Latiff Ahmad.

"Umpamanya, di Teluk Sepanggar, sekarang ada dua kapal selam, KD Tun Razak dan KD Tunku Abdul Rahman. Orang nampak kapal-kapal selam jenis Scorpene ini duduk saja atas air dan membuat tanggapan bahawa ia tak boleh menyelam.

"Tetapi ada bermacam-macam aktiviti dijalankan dalam kapal selam itu," katanya pada majlis penyampaian anugerah khidmat cemerlang Kementerian Pertahanan di Kem Tentera Lok Kawi dekat Kota Kinabalu, hari ini.

Abdul Latiff berkata, bahawa kapal selama tidak sama dengan kapal biasa yang mana orang boleh nampak kakitangan bekerja di atas dek.

Beliau melahirkan rasa kesal kerana ada pihak yang mahu supaya siasatan dijalankan kerana kononnya satu daripada kapal selam itu sering rosak.

"Dakwaan seperti ini akan merisaukan rakyat," katanya.

KD Tunku Abdul Rahman, yang tiba di pangkalannya Teluk Sepanggar pada 17 September lalu, dan KD Tun Razak yang tiba semalam, dibeli oleh kerajaan Malaysia menerusi satu urus niaga bernilai RM3.4 bilion pada 2002 dan dibina di Toulon, Perancis.

- Bernama

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch