Terjemahan / Alih Bahasa / Translate

Terjemahan / Alih Bahasa / Translate
Khas untuk pengikut yang tidak fasih Bahasa Melayu

Pengikut

Khamis, 15 Julai 2010

New York diminta isytihar Aidilfitri cuti umum sekolah


Alasan Datuk Bandar yang bernama Bloomberg bahawa pelajar di bandar tidak harus mempunyai lebih banyak cuti memandangkan hanya empat daripada 10 pelajar berjaya menamatkan pengajian mengikut masa ditetapkan tidak boleh dijadikan hujah kerana tak menjadikan seseorang itu pandai kalau setakat cuti untuk hari kebesaran agama dan sekiranya diteruskan sekolah pun, hati dan perasaan pelajar berkenaan pasti tidak akan fokus kepada pelajaran.

NEW YORK: Ibu bapa dan pelajar Muslim serta pertubuhan sukarela mahu pihak berkuasa New York mengisytiharkan Aidilfitri dan Aidiladha sebagai cuti umum dalam takwim sekolah awam di Bandaraya New York.

Mereka berpendapat langkah mengisytiharkan cuti umum bagi kedua-dua perayaan itu boleh membantu meredakan syak wasangka dan mengurangkan sentimen antiMuslim hampir satu dekad selepas peristiwa 11 September.

Penyokong mereka berkata sehingga kini terdapat lebih 100,000 pelajar Muslim di sekolah awam, atau 12 peratus daripada jumlah pendaftaran.

Beratus-ratus penyokong berkumpul di luar Dewan Bandaraya pada 30 Jun lalu bagi mendesak Datuk Bandar, Michael Bloomberg yang menolak cadangan itu.

Bloomberg berkata pelajar di bandar tidak harus mempunyai lebih banyak cuti memandangkan hanya empat daripada 10 pelajar berjaya menamatkan pengajian mengikut masa ditetapkan. – REUTERS

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch