Terjemahan / Alih Bahasa / Translate

Terjemahan / Alih Bahasa / Translate
Khas untuk pengikut yang tidak fasih Bahasa Melayu

Pengikut

Khamis, 2 Julai 2009

PM NAJIB NAK HAPUSKAN EKUITI BUMIPUTRA 30% : MANSUH SAHAJA BIRO TATANEGARA
Perdana Menteri, Najib yang menjadi pengganti Mahathir dan Abdullah sudah mengumumkan 30% ekuiti bumiputra akan dimansuh. Baca di link ini di utusan Malaysia
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0701&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_02.htm

Peristiharan Najib itu bolehlah dijadikan justifikasi untuk memansuhkan BIRO TATANEGARA (ala agensi yang asik nak menyanyi lagu anak kecil main api tu). Mungkin pelik apa kena mengena 30% ekuiti bumiputra yang dimansuh itu dengan BIRO TATANEGARA!.

Sebenarnya BIRO TATANEGARA menjadikan ekuiti 30% bumiputra itu sebagai hujah dan data yang mereka guna untuk memfitnah DS Anwar Ibrahim.

Dalam satu ceramah BIRO TATANEGARA, kononnya masa Anwar Timbalan PM, ekuiti asing meningkat sehinggakan ekuiti bumiputra menjadi kecil.

Penceramah pada masa itu ialah En.Wahab (orang utara), saya masih ingat lagi rupa dia. Data yang Wahab guna untuk menipu perserta di BIRO TATANEGARA kononnya Anwar Ibrahim penkhianat kerana meningkatkan ekuiti asing.

Saya sudah tulis kisah ini di laman internet beberapa lama dulu.
Tetapi kini Najib sudah mansuhkan pula ekuiti 30% itu. Apakah hujan BIRO TATANEGARA untuk menghalalkan tindakan Najib itu?

Saya yakin 100% BIRO TATANEGARA akan menghalalkan tindakan memansuhkan 30% ekuiti Bumiputra yang Najib umumkan itu walaupun ianya bertentangan dengan apa yang BIRO TATANEGARA hujahkan selama ini.

Inilah peliknya manusia yang bertugas di BIRO TATANEGARA itu, sanggup menipu dan membodohkan diri sendiri demi untuk menghalalkan tindakan pemimpin gerombolan amno.
Oleh yang demikian, eloklah bubar saja BIRO TATANEGARA kerana kerjanya adalah membuat data-data palsu untuk menipu orang lain sambil menipu diri mereka sendiri.

Sudahlah. Psikologi Nordin Kardi tidak sesuai lagi dipakai sama ada di BIRO TATANEGARA atau di INSTITUT PEMIKIRAN MAHATHIR, maklumlah beliau adalah Naib Cansellor universiti yang tak tahu minyak dan gas satu komoditi yang sama ketika menyoal Anwar Ibrahim dalam debatnya dengan Shabeery Chik satu masa dulu.

air mata darah bercampur keringat bumi di pijak milik orang konon...

Muramatsu
England
Sumber http://www.marhaen.info/v2/mar_a_muramatsu159.html

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch