Terjemahan / Alih Bahasa / Translate

Terjemahan / Alih Bahasa / Translate
Khas untuk pengikut yang tidak fasih Bahasa Melayu

Pengikut

Ahad, 27 September 2009

MB Johor Nak Bikin Jelapang Padi di SembrongFoto sawah padi dengan ternakan lembu. Rasanya anak muda dan penduduk Sembrong menganggap bersawah padi bukan pekerjaan tradisi di sini dan aktiviti yang tidak glamer, nak harap anak-anak orang Umno atau orang felda? Cuba tanya, anak siapa yang mahu kerja di sawah? nanti akhirnya guna buruh luar dari seberang, kalau buka kilang industri mungkin lebih sesuai MB.


JOHOR BAHRU, 2 Mac: Johor telah mengenal pasti sebuah kawasan seluas 2,800 hektar di Sembrong untuk dijadikan kawasan jelapang padi, menggantikan kawasan asal rancangan itu di Endau, Mersing.
Perubahan tapak jelapang padi dari Endau ke Sembrong dibuat selepas mendapati keadaan tanah di Sembrong lebih sesuai untuk tanaman itu.

Menteri Besar Johor, Dato’ Abdul Ghani Othman berkata, cadangan berkenaan bagaimanapun hanya dapat dilaksanakan dengan kerjasama kerajaan Persekutuan.

Katanya, kerjasama itu penting terutamanya dalam menyediakan kemudahan infrastruktur untuk tujuan itu seperti sistem perparitan dan saliran untuk pengairan padi, serta laluan benteng bagi kemudahan keluar masuk jentera.

“Penyediaan infrastruktur bagi jelapang padi ini memerlukan perbelanjaan besar dan sebab itu kita memerlukan kerjasama daripada Kerajaan Persekutuan bagi membangunkan kawasan itu,” katanya.

Katanya, pengeluaran padi itu kelak dijangka akan dapat menghasilkan sekurang-kurangnya 19,000 tan metrik semusim untuk memenuhi keperluan rakyat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch